Ксиліт - це так званий цукровий спирт, який найчастіше отримують з берези. У його молекулі 5 атомів вуглецю. На відміну від 6-і 12-вуглецевих цукрів, таких як: глюкоза, фруктоза, сахароза і лактоза не ферментуються в шлунково-кишковому тракті.
Ксиліт повільно переробляється в організмі з мінімальною часткою інсуліну, в результаті чого має більш ніж в 14 разів нижчий глікемічний індекс цукру. містить майже в 2 рази менше калорій, ніж цукор!
Ксиліт може замінити цукор для приготування різних кулінарних продуктів. Ксиліт зменшує зубний наліт, допомагає підтримувати мінералізацію зубів, викликає зниження глікемічної відповіді після їжі. рекомендується в раціоні діабетиків, у людей з порушеною толерантністю до глюкози,інсулінорезистентністю.